Wat mag er NIET in het riool?

Wat kunt u zelf doen om in de toekomst een rioolprobleem te voorkomen?

Het zal u verbazen wat we bij sommige verstoppingen tegenkomen. Vaak is het uit gemak dat mensen dingen door de gootsteen of het toilet spoelen, die er niet thuishoren. Soms is het ook lastig inschatten. Weet u bijvoorbeeld wat u met gebruikt frituurvet moet doen? We vertellen u in onderstaande video’s over zaken die niet in ons riool thuishoren. Zo kunt u zelf rioolproblemen voorkomen!

Vetten en oliën

Spoel olie en frituurvet niet door bij de wc of de gootsteen. Doordat het vet vloeibaar is, denken veel mensen dat dit zonder problemen kan. Maar helaas, het vet kan gemakkelijk aan de buizen blijven plakken wat voor een verstopping kan zorgen. Onze tip: giet frituurvet terug in de originele verpakking en breng deze naar een inzamelpunt, zoals een milieustraat.

Kattengrind of bouwmateriaal

Wist u dat zaken zoals kattengrind of restanten van bouwmaterialen problemen kunnen veroorzaken in het riool?

Doekjes, dameshygiëne of condooms

Poetsdoeken, vaatdoeken of eenmalige vochtige doekjes stomen moeilijk af. Dit is ook het geval voor dames hygiëne producten zoals maandverband en tampons. Ook condooms zijn niet aan te raden om door het toilet te spoelen.

Wat mag er nog meer niet door de gootsteen of het toilet?

Naast deze veelvoorkomende oorzaken van verstoppen zijn er ook nog andere zaken die u niet door de gootsteen of het toilet mag spoelen:

  • Vaste etensresten
  • Koffieprut
  • Medicijnen
  • Verf, terpentine of andere chemicaliën
https://rssloodgieter.nl/wp-content/uploads/2018/09/inner_06.jpg

© rssloodgieter.nl 2014-2022

Call Now Button