Verstopping

Rioolproblemen oplossen?

Naast een lekkage en een verstoring van de CV-ketel, vormt een verstopping van de afvoer in huis een grote ergernis. Niet alleen brengen een verstoppingen vaak een smerige stank met zich mee, ook is het in de ergste gevallen niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van een toilet, douche of gootsteen. U moet er toch niet aan denken, dat u na een lange dag werken niet naar het toilet kunt of dat u in de ochtend niet kunt douchen? Met de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt is een verstopping van de afvoer vaak snel voor u verholpen.

Heeft u het vermoeden zelf te maken te hebben met een (beginnende) verstopping van uw afvoer, die u zo snel mogelijk wilt laten verhelpen? Schakel de hulp van RSS Loodgieter in. Een erkende monteur zal uw afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waardoor de verstopping letterlijk voor u zal worden opgelost. Des te sneller u de hulp van een erkende monteur inschakelt, des te kleiner de kans op een serieuze verstopping wordt. En wel zo fijn: bij een rioolverstopping bent u zo snel mogelijk van stankoverlast verlost.

Een verstopping voorkomen

Nog beter is het vanzelfsprekend om een verstopping van uw afvoer te voorkomen, door uw afvoer standaard eens per jaar te laten doorspuiten door een loodgieter. Daarbij kunt u ervoor kiezen om een zeefje in uw gootsteen te leggen, waarmee een groot deel van het restafval van bijvoorbeeld een lunch of diner uit de afvoer wordt gehouden. Juist dit restafval is vaak de bron van een lekkage, naast bijvoorbeeld een overmatig gebruik van toiletpapier. Spoel ook geen olie door de WC, dit kan verstoppingen veroorzaken. Olie door een andere afvoer zoals bijvoorbeeld een wasbak wegspoelen is ook een slecht idee. Er wordt vaak aangeraden om wat olie door de afvoer te gieten om de werking van de sifon te verbeteren, maar juist bij warm weer kan olie verstoppingen in de sifon veroorzaken.

 

Wilt u handige tips hebben om de kans op een verstopping van de afvoer te verkleinen? Een loodgieter van RSS Loodgieter kan u hier meer over vertellen. Daarbij komen we graag bij u langs om de afvoer direct voor u door te spuiten en te ontstoppen!

Waarom RSS Loodgieter?

Vertrouw op 15 jaar vakmanschap
De zekerheid van 3 jaar volledige garantie*
Kwaliteit. Zichtbaar en onzichtbaar
Service die niet ophoudt na de oplevering
Klantbeoordeling: 9.4 (57)

Veelgestelde vragen

1
Wat te doen bij een verstopte wc?

Pak een emmer, vul deze met een liter heet water water. Voeg daar een paar kneepjes afwasmiddel aan toe. Giet de oplossing in de wc en laat dit een halve dag tot hele nacht inwerken. De volgende morgen spoelt u de wc nog eens door met heet water en kijk of de verstopping los komt. Indien dit geen effect heeft neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zullen de ontstopping voor u oplossen.

Let op!

Gebruik geen chemische middelen om u toilet te ontstoppen dit kan u leidingen beschadigen.

2
Hoe worden leidingen ontstopt?

Het ontstoppen van leidingen kunnen wij op diverse wijzen uitvoeren, waaronder het mechanisch reinigen of met hoge druk ontstoppen.

3
Hoeveel kost een wc ontstoppen?

De gemiddelde kosten voor het ontstoppen van een toilet bedragen € 100 tot € 450 (als de ontstopping zich dicht bij de wc bevind), afhankelijk van het type materiaal of de gebruikte ontstoppingsmethode en de hoeveelheid arbeid, tijd, apparatuur die nodig is en za/zo/avond/nacht toeslag. De monteur zal altijd van tevoren het totaalbedrag met u communiceren. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

4
Hoe kan de afvoer van de wasmachine verstopt zijn?

De afvoer van de wasmachine is een belangrijke afvoer. Deze loost namelijk automatisch water, dus ook als u niet thuis bent. Wanneer de afvoer van uw wasmachine verstopt is kan dat dus grote en vervelende gevolgen hebben, zoals een overstroming in uw huis. Een verstopte wasmachine afvoer komt meestal door achterblijvende spullen in de broekzakken of door het regelmatig te veel gebruiken van wasmiddel. Een verstopte afvoer van de wasmachine is moeilijk zelf te verhelpen. Schakel daarom een ontstoppingsbedrijf in om de afvoer te ontstoppen. RSS Loodgieter kan u hierbij helpen.

© rssloodgieter.nl 2014-2022

Call Now Button