Rioolproblemen

Rioolproblemen voorkomen, doe je zo!

Problemen met het riool zijn erg vervelend. Rioolproblemen wil je daarom het liefst voorkomen. Maar hoe doe je dat?

  1. Spoel geen vet- en vuilresten door de gootsteen. Voordat je de vuile vaat afwast of in de vaatwasser zet, veeg dan eerst het meeste vuil van de vaat af met een keukenrol. Gooi dit vervolgens in je prullenbak. Zo voorkom je dat de vet- en vuilresten via je gootsteen of de afvoer van je vaatwasmachine in het riool terechtkomt.
  2. Gooi geen afval door je toilet. Spoel alleen toiletpapier (niet te veel) door en zorg dat er geen vochtige doekjes, maandverband of luiers in terechtkomen. Voor je het weet is je toilet verstopt. Om dit te voorkomen, plaats je een prullenbakje naast je toilet.
  3. Maak met regelmaat de sifon schoon. Veel wasbakken raken verstopt, doordat sifons nooit worden schoongemaakt. Hierin zitten allemaal haren en zeepresten, waardoor de boel dichtslibt. Draai de sifon los, maak het schoon en voorkom verstoppingen.
  4. Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen. Beter gebruik je een ontstopper als de afvoer verstopt zit. Deze ontstoppingsmiddelen zijn namelijk schadelijk voor je riool. Uiteindelijk verergeren ze het probleem alleen maar.

Rioolproblemen oplossen?

Heb je problemen met defecte afvoeren? Of heb je te maken met wateroverlast, stankoverlast en borrelende geluiden? Onze rioolspecialisten hebben al vele jaren ervaring met allerlei soorten rioolproblemen, zowel in huis als buitenshuis. Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor rioolproblemen. Mocht je last hebben van rioolproblemen, schakel dan een ervaren rioolspecialist in om het rioolprobleem op te lossen. Van riool ontstoppen, tot rioolinspectie, riool reinigen en rioolreparatie, wij kunnen het allemaal. Wacht dan niet langer en bel ons op het onderstaande telefoonnummer. We zorgen er voor dat u dezelfde dag weer zorgeloos gebruik kunt maken van uw rioolleiding.

Waarom RSS Loodgieter?

Vertrouw op 15 jaar vakmanschap
De zekerheid van 3 jaar volledige garantie*
Kwaliteit. Zichtbaar en onzichtbaar
Service die niet ophoudt na de oplevering
Klantbeoordeling: 9.4 (57)

Veelgestelde vragen

1
Wat te doen bij een verstopte wc?

Pak een emmer, vul deze met een liter heet water water. Voeg daar een paar kneepjes afwasmiddel aan toe. Giet de oplossing in de wc en laat dit een halve dag tot hele nacht inwerken. De volgende morgen spoelt u de wc nog eens door met heet water en kijk of de verstopping los komt. Indien dit geen effect heeft neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zullen de ontstopping voor u oplossen.

Let op!

Gebruik geen chemische middelen om u toilet te ontstoppen dit kan u leidingen beschadigen.

2
Hoe worden leidingen ontstopt?

Het ontstoppen van leidingen kunnen wij op diverse wijzen uitvoeren, waaronder het mechanisch reinigen of met hoge druk ontstoppen.

3
Hoeveel kost een wc ontstoppen?

De gemiddelde kosten voor het ontstoppen van een toilet bedragen € 100 tot € 450 (als de ontstopping zich dicht bij de wc bevind), afhankelijk van het type materiaal of de gebruikte ontstoppingsmethode en de hoeveelheid arbeid, tijd, apparatuur die nodig is en za/zo/avond/nacht toeslag. De monteur zal altijd van tevoren het totaalbedrag met u communiceren. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

4
Hoe kan de afvoer van de wasmachine verstopt zijn?

De afvoer van de wasmachine is een belangrijke afvoer. Deze loost namelijk automatisch water, dus ook als u niet thuis bent. Wanneer de afvoer van uw wasmachine verstopt is kan dat dus grote en vervelende gevolgen hebben, zoals een overstroming in uw huis. Een verstopte wasmachine afvoer komt meestal door achterblijvende spullen in de broekzakken of door het regelmatig te veel gebruiken van wasmiddel. Een verstopte afvoer van de wasmachine is moeilijk zelf te verhelpen. Schakel daarom een ontstoppingsbedrijf in om de afvoer te ontstoppen. RSS Loodgieter kan u hierbij helpen.

© rssloodgieter.nl 2014-2022

Call Now Button