Riool inspectie

Hoe werkt rioolinspectie?

Een rioolinspectie werkt als volgt: de experts controleren de riolering op eventuele beschadigingen. Dit doen zij met een rioolcamera of een rookgenerator. En soms zijn problemen met het blote oog al zichtbaar: dan is geavanceerde apparatuur natuurlijk niet nodig. Vervolgens komen de specialisten met een uitgebreide rapportage. Welke problemen zijn opgedoken en wat kunnen zij eraan doen? Je hoort meteen over alle oplossingen en de bijbehorende kosten.

Methode 1: camera inspectie riool

Onze rioolspecialisten gebruiken geavanceerde, waterdichte camera’s. Dit zijn rijdende robots of rioolcamera’s die met een kabel in het riool worden geleid. De vakmannen bekijken de beelden en zien zo wat er aan de hand is in de riolering. Het voordeel van camera inspectie bij een lekkend of verstopt riool? Graaf- of breekwerkzaamheden zijn niet nodig om een probleem op te sporen.

Methode 2: rookdetectie

Rioolinspectie met andere speciale apparatuur is ook mogelijk, zoals met een rookgenerator. De rioolspecialist blaast dan onder hoge druk rook in de leidingen. Daar waar een breuk zit, komt de rook naar buiten. Zo weet de expert precies waar het euvel zit en zorgt hij snel weer voor een goedwerkende riolering.

Methode 3: visuele inspectie door rioolexpert

Soms is het niet nodig om geavanceerde apparatuur in te zetten. De rioolspecialist onderzoekt dan zelf, dus zonder visuele materialen, de riolering om de oorzaak van een probleem te achterhalen. Hij moet hiervoor misschien dan wel het nodige hak- en breekwerk verrichten, maar dit hangt volledig af van de situatie.

Wat gebeurt er na de riool inspectie?

De rioolexpert zorgt voor een nauwkeurige rapportage. Hij laat je foto’s en video’s zien en biedt eventueel ook een uitgebreide, digitale tekening van het rioleringsstelsel. Kleine defecten in het rioolstelsel verhelpt hij vrijwel meteen. Bij grotere rioolproblemen stelt hij eerst een plan van aanpak voor je op. In dit plan staat wat er moet gebeuren en hoeveel dat kost. Samen met de vakman maak je dan nieuwe afspraken.

Hoe hoog zijn de rioolinspectie kosten?

De kosten voor een riool inspectie zijn wisselend. De een wil namelijk een probleem opsporen. De ander wil enkel een rioolstelsel in kaart brengen. Zeker is alvast wél dat jouw lokale rioolspecialist nooit teveel in rekening brengt en vooraf altijd een heldere offerte overlegt. Die baseert hij op de volgende punten:

  1. Hoeveel meter riolering moet hij inspecteren?
  2. Welke middelen moet hij inzetten voor inspectie?
  3. Hoeveel tijd kost inspectie?
  4. Wil je een uitgebreide rapportage, inclusief beeldmateriaal en bouwtekeningen? Voor bepaalde toevoegingen rekent het bedrijf een meerprijs.

Houd ook rekening met eventuele kosten voor reparatie of vervanging van leidingen. De hoogte van deze kosten hangt uiteraard af van het rioolprobleem dat je hebt. Wil je een offerte aanvragen en meteen een afspraak maken? Bij RSS Loodgieter staat jouw lokale rioolinspectie bedrijf al klaar voor vragen en verzoeken.

Voordelen van professionele rioolinspectie

Rioolproblemen verstoren huishoudens of bedrijfsprocessen vrijwel direct. Aan inspecties van rioleringen zijn dan ook verschillende voordelen verbonden:

Een lekkage, een verstopping of andere oorzaak van rioolstank wordt snel zichtbaar. Ook wortelgroei in een rioolbuis of grondverzakkingen komen zo aan het licht.

Hak- en breekwerk is niet nodig om onderzoek te doen. Dit dankzij de geavanceerde apparatuur van onze rioolinspectie bedrijven.

Je krijgt een duidelijk beeld van de staat van het riool. Sommige rioleringen zijn zelfs zo verouderd, dat aanleg van een nieuw buizenstelsel onvermijdelijk is. Uitgebreider onderzoek komt dan zeker niets te vroeg!

Rioolinspectie nodig? Bel direct voor een afspraak

Verstoppingen en lekkages zijn vaak lastig op te sporen. Ook als je rioolproblemen wilt voorkomen komt rioolinspectie met camera of rookmachine van pas. De rioolspecialisten van RSS Loodgieter zorgen eventueel ook voor snelle ontstopping of perfect herstel van de riolering. Je kunt zelfs een contract afsluiten voor periodiek onderhoud! Meer weten over rioolinspectie? Neem direct contact op voor een inspectieplan en het inplannen van een afspraak.

 

© rssloodgieter.nl 2014-2022

Call Now Button