Lekkage

Lekkages verhelpen

Een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters is een lekkage in huis, om twee belangrijke redenen: een lekkage brengt vaak een zeer vervelende waterschade met zich mee en de bron van een lekkage is vaak niet of nauwelijks te vinden. Daarbij is het nog maar de vraag of u een lekkage direct opmerkt, bijvoorbeeld als deze bij de leidingen onder uw vloer of tussen muren zit. Schakel onze erkende loodgieters in om u te helpen bij het oplossen van een lekkage in uw woning. Des te sneller u een lekkage laat verhelpen, des te kleiner de kans op waterschade wordt. U moet er immers niet aan denken dat uw administratie of fotoalbums beschadigd raken door een lekkage?

Vormen van een lekkage in huis

Een lekkage komt in tal van verschillende vormen voor in woningen, denk bijvoorbeeld aan een dak lekkage, een lekkage rond leidingen of een lekkage bij de afvoer. In sommige gevallen zult u een lekkage direct opmerken, bijvoorbeeld als het water van de lekkage op uw vloeren terechtkomt of langs een muur naar beneden loopt. Dit is echter in lang niet alle gevallen zo, zeker niet als het gaat om een lekkage rond leidingen. Vaak merkt u een dergelijke lekkage pas op als u te maken krijgt met schimmelplekken op muren en plafonds. Het kost vaak erg veel tijd om dergelijke schimmelplekken te herstellen, doordat het vocht eerst uit uw muren en plafonds moet worden getrokken.

Hulp van onze loodgieter

Wanneer u het vermoeden heeft dat u te maken heeft met een lekkage in huis kunt u de hulp van onze erkende loodgieters inschakelen. Onze erkende loodgieters hebben een ruime expertise in het uitvoeren van uiteenlopende klussen om lekkages te verhelpen of te voorkomen. Om de schade van een lekkage tot een minimum te beperken komen wij bij een lekkage direct bij u langs!

Waarom RSS Loodgieter?

Vertrouw op 15 jaar vakmanschap
De zekerheid van 3 jaar volledige garantie*
Kwaliteit. Zichtbaar en onzichtbaar
Service die niet ophoudt na de oplevering
Klantbeoordeling: 9.4 (57)

Veelgestelde vragen

1
Hoe herken je een lekkage?

Het vervelende van lekkages is dat je het meestal veel te laat merkt, waardoor het leed al is geschied. Vocht- en schimmelplekken, afbrokkelend stucwerk, muffe geurtjes en zelfs houtrot zijn de belangrijkste indicaties van lekkages. Maar in een eerder stadium herken je een lek misschien ook wel aan een hoge waterrekening. Bij een leiding lek loopt het water tenslotte continu weg. Je verbruik ligt zo al snel een stuk hoger.

2
Hoe ontstaat een lekkage?

Dat is natuurlijk altijd de hamvraag. Lekkages hebben namelijk verschillende oorzaken. De ene keer zijn het slechte voegen en kitnaden of verstopte dakgoten, terwijl het de andere keer een verstopping is of slijtage door weersinvloeden en ouderdom. Maar hoe een lekkage ook ontstaat, het sleutelwoord om alle ellende te voorkomen is: regelmatig onderhoud.

3
Wat dekt je verzekering bij waterschade?

Het ligt helemaal aan het soort waterlekkage en de oorzaak of je verzekering iets vergoedt. Meestal vergoedt je verzekering schade aan je inboedel bij:

  • Waterschade door bevroren of gesprongen leidingen
  • Schade door onvoorziene omstandigheden, zoals omhoogkomend rioolwater
  • Waterschade door hevige neerslag
  • Schade door waterlekkage aan dakgoot of dak

LET OP:

Je hebt de inboedelverzekering en de opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt onder andere waterschade aan spullen in je huis, die niet vastzitten, zoals een tv of bankstel. Je opstalverzekering daarentegen dekt juist schade door lekkages aan spullen die aan je huis vastzitten, zoals je leidingwerk.

4
Wat kost een lekkage?
Lekdetectie

De lekdetectie kosten zijn gemiddeld tussen de €300 en €400 euro. Je kunt op allerlei plekken lekkage krijgen. Het ontstaan van een lekkage kan op heel veel plaatsen ontstaan. In de kelder, onder het dak, bij een muur, een waterleiding, een dakgoot of een plafond. Een lekkage opsporen zorgt voor een betere hygiëne in je woning. Een lekkage geeft schimmels alle mogelijkheid om te gaan groeien. En schimmelvorming is op termijn slecht voor je gezondheid. Daarnaast brengt een lekkage schade aan je woning aan. Denk maar aan een vloer die compleet vervangen moet worden. Of kieren in je parketvloer.

Reparatie van lekkende waterleiding

Niet iedere lekkende waterleiding is even snel te repareren. Een waterleiding die in de muur is weggewerkt, is een precies karwei. De loodgieter zal dan herstelwerkzaamheden aan de muur ook moeten doen. Verder kan een waterleiding ook gaan lekker onder het sanitair. Als dit onder de douchebak gebeurt, moet de loodgieter deze hele bak verwijderen. De kosten van €300 – €400 liggen dan naast de hoeveelheid werk, ook aan de materialen die nodig zijn.

Last van een lekkende radiator in je badkamer? Dit is voor de loodgieter een makkelijkere klus. Dit zal minder kosten als een lekkage bij je badkamermeubel.

Vraag aan de vakman hoeveel werk hij nodig denkt te hebben voor deze klus. Je vakman kan je daarnaast van advies voorzien.

Uitleg kosten reparatie van stucwerk, vervangen van tegels

Een waterleiding is in je badkamer gaan lekken. Als eerste zal de vakman de bron van de lekkage repareren. Om bij de waterleiding te komen, zal deze tegels en stucwerk moeten verwijderen. Na de reparatie van de waterleiding, worden stucwerk en tegels weer gemaakt. De kosten voor het stucwerk hangen af van de oppervlakte. Hoe groter het oppervlak, hoe meer het kost. Gemiddeld betaal je aan stucwerk voor een klein oppervlak €15 tot €18 per m2. De prijs voor het stucen van een groot oppervlak ligt tussen de €10 en €18. Een groot oppervlak is vaak effectiever om te stucen, vandaar dat de prijs lager kan liggen als bij een klein oppervlak.

Zijn er veel tegels kapot gemaakt om bij het lek te komen? Dan heb je een tegelzetter nodig die nieuwe tegels voor je zet. Je hebt de keuze uit vloer – en wandtegels. Voor het zetten van nieuwe vloertegels betaal je gemiddeld €45 tot €90 per m2. Nieuwe wandtegels laten zetten kost per m2 gemiddeld €40 tot €90.

Daklekkage

De lekdetectie kosten voor een dak zijn ook gemiddeld tussen de €300 en €400. Als er een flinke storm is geweest, heb je veel kans op een daklekkage. Het kan zijn dat er dakpannen van je dak afgewaaid zijn en het water vrij spel kreeg om door het dak te lekken. Ook voor een dak zijn de lekkage opsporen kosten veelal omdat de vakman met technische hulpmiddelen werkt. Zo kan hij de precieze plek van het lek in je dak vaststellen.

De vakman zal bij een lekkage in het dak vaak ook werken met een loodslab. Deze strook lood zorgt voor een waterdichte afsluiting tussen de onderdelen in een dak. Denk aan het dakvenster en het dak. Het materiaal loodslab is uitermate duurzaam. Het gaat dus jaren mee. Door inwerking van het weer kunnen er wel scheurtjes in het loodslab ontstaan. Er zijn dus gevallen waarin het loodslab wel vervangen moet worden. Anders krijg je alsnog lekkages. Dit kost gemiddeld €65 – €75 per m2. Dit bedrag is exclusief btw.

Als er door de storm veel dakpannen zijn weggewaaid, moeten ze vervangen worden. Zeker als je dak geen waterdichte folie er tussen heeft. Voor enkele dakpannen vervangen, denk aan niet meer als 5, betaal je gemiddeld €75 tot €100.

https://rssloodgieter.nl/wp-content/uploads/2022/08/Nefit.png
https://rssloodgieter.nl/wp-content/uploads/2022/08/Remeha.png
https://rssloodgieter.nl/wp-content/uploads/2022/08/honeywell.png
https://rssloodgieter.nl/wp-content/uploads/2022/08/vaillant.png

© rssloodgieter.nl 2014-2022

Call Now Button